Тайното световно правителство

Различни учени, писатели, блогъри и дори политици са казвали на човечеството, че тайно правителство дърпа конците, когато става дума за това от кой зависи балансът на властта в света.

И това може би е точно така. Редица проучвания публикувани неотдавна сочат, че малка група от хора и корпорациите, които те управляват, на практика имат контрол над световните ресурси.

Само правителството на САЩ класифицира

до 500 милиона страници на поверителни документи всяка година. Това се прави с цел „национална сигурност“.

Сенатор Даниел Иноуйе, най-високопоставеният политик, който е американец с азиатски произход, в историята на САЩ. Той бил член на Демократите в продължение на 49 години. Споделя следното:

„Съществува тъмно правителство със собствени въздушни сили, свой военноморски флот и собствена парична система.

То може да осъществява идеите си, свързани с националния интерес без да бъде следено и без да се налагат закони над него.“

Дори и Теодор Рузвелт говори за тайните властелини, разкривайки че „в сенките има невидимо правителство, което не е отговорно пред никой.“

Дълбоко в тайните на тъмното правителство и черния бюджет

Преди няколко години Едуард Сноудън разкри първите официални документи, които показаха, че наистина съществува скрит черен бюджет.

В Съединените щати има агенции функционирали в секретност години наред и все още има. Един от примерите е агенцията за национална сигурност (NSA). Тя е основана през 1952.

Но нейното съществуване било пазено в тайна около 15 години и дори и днес малко хора по света знаят с какво се занимат агентите там.

Washington Post разкри, че в документи на „черния бюджет“ са отделени цели 52,6 милиарда долара долара за секретни програми само през 2013.

Но голям брой експерти, работили дълги години в отбранителния сектор, твърдят че се отделят средства в размери на трилиони долари.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.