Древните гиганти

НАЙ-ГОЛЕМИТЕ СКЕЛЕТИ. ДРЕВНИ ГИГАНТИ

Петметров скелет

Детските приказки, легенди, древни книги и ръкописи вълнуват въображението ни с описанието на същества с гигантски размери. Големите скелети от археологически разкопки са безспорно доказателство за съществуването на гиганти.

Хората са описани от историците на древността. Арабски пътешественик Ибн Фадлан преди хиляда години говори за петметров скелет, видян от поданици на хазарския цар.

Руските древни хроники разказват за четириметров великан – воин, който защитава отечеството на Куликовото поле.

Руските писатели Короленко и Тургенев разказват, че в музея на швейцарския град Люцерн са видели петметров скелет, намерен през 1577 г. от лекар Платнер в планинска пещера.

Историческите хроники от време на време записват информация за находките на необичайни човешки останки.

Големи скелети с дължина 215 см са открити по време на строителството през 1821 г. в САЩ в щата Тенеси, през 1885 г. в Пенсилвания.

През 1971 г. в Куинсланд фермер, оран на нива, намерил голям фрагмент от човешка челюст с пет сантиметрови зъба.

Но това не са най-големите скелети досега.

През 1899 г. в Германия миньорите открили вкаменелите останки на гиганти, високи почти 240 сантиметра.

В Австралия раса от гиганти, открити по време на разкопки, се нарича мегантроп. Мега – хората имаха най-големите скелети, открити на континенталната част – почти три метра и половина. Достатъчно е да си представим 67 молара, открити от учените през 1985 г.! Вярно, собственикът на такава челюст е живял много дълго време, преди почти девет милиона години.

В Китай също имаше такива мегачовеци. Фрагменти от челюстите и зъбите потвърждават факта, че такива хора е трябвало да са издигнати на 3-3,5 метра над земята.

3,6 метра

Случаите на находки на отпечатъци на огромни крака не са рядкост. През 1979 г. в Сините планини е открит отпечатък от 17 сантиметра. Ако беше намерен скелет на собственика на тези пръсти, тогава той би бил дълъг почти шест метра. Но недалеч от Малгоа бяха открити три отпечатъка на стъпките на гиганта. Човешкото стъпало беше дълго 60 см, а ширината на стъпалото – 130 см.

През 1877 г. златотърсачите в Невада отрязват част от стъпалото с пищял и коленна чаша с кирки. Размер – почти метър от коляно до крак. Тоест, собственикът на костите е трябвало да има височина от 3,6 метра.

Големите скелети на хора са открити от германския учен антрополог Ларсън Кол. В Централна Африка, на брега на езерото Елисей, той изкопал масов гроб от 12 мъже, високи от 3,5 до 3,5 метра.

Има документални доказателства за откриването през Втората световна война в Полша на човешки череп, който е три пъти по-голям от обикновен череп.

В диамантените мини на Южна Африка през 1950 г. е намерена част от черепа. Диаметърът на черепа беше 45 см. Той беше много древен жител на планетата. Находката е на почти девет милиона години.

През 2008 г. грузински археолози откриха скелет на триметров мъж в близост до град Боржоми.

През 2005 г. в Сахара са открити погребения на хора, които са имали достатъчно големи скелети, ръстът на хората е надхвърлил двуметровия знак.

120 сантиметра човешка кост

В Турция е открита вкаменена 120-сантиметрова човешка кост. Собственикът на такъв крак е трябвало да е висок пет метра.

В Холандия през 17 век живееше жена с прякор „Голямата прислужница“. Документалният й ръст е бил 254 см. През 19 век селянинът на витебската провинция Федор Махнов има височина 285 см.

Хората, които са имали големи скелети, са съществували в съвремието. Дагестанският гигант от миналия век Осман Абдурахмянов беше висок 207 см, французинът Рене Гигант 224 см, американецът Робърт Першинг Уодлоу е висок 272 см, баскетболистът Хорхе Гонзалес 231 см. Турският фермер Султан Кесен е висок 251 см.

Множество артефакти доказват, че в допълнение към хората от гиганти е имало огромни животни по размери.

Техните големи скелети могат да се видят в музеи по целия свят. Огромен скелет на динозаври е открит в началото на миналия век в Африка. Той е монтиран и изложен в музея в Берлин.

Най-големите динозаври – диплодокуси и футалогнозаври са надминали размерите на съвременния гигантски син кит. Скелетът му в пълен размер може да бъде видян в Музея по естествена история в Санта Барбара (САЩ).

Представителите на фауната също имат големи скелети, които по различни причини „превъзхождат” своите роднини: кон е гигант от Белгия на име Радар; огромната Голяма Краля Чили; много голям заек на име Еми с дължина 1,5 см; гигантска свиня от Китай с обиколка на талията 2,3 см и четиринадесет сантиметра бивни.

Невероятните най-големи скелети на животински птици, праисторически динозаври, отпечатъци от хора – гиганти в световните музеи – безспорен факт, че легендите на гигантите се състоят от реални факти, а не измислици.

Легенди и легенди за гиганти, живеещи в древността, са оцелели до днес. На пръв поглед, така че какво е толкова специално в това? Никога не знаете, нашите предци измислиха приказки. Но странност, тези приказки напоследък намират все повече доказателства.

Информацията периодично се появява в медиите за странни и мистериозни находки на археолози – гигантски скелети на хора. Ако те наистина са живели в древността на Земята, тогава цялата съществуваща научна картина на света и историята на развитието на човечеството може да се счита за непълна или дори невярна.

Гигантски хора: истина или измислица?

През 2007 г. Интернет буквално взриви сензационно съобщение и фотографии на скелети на 12-метрови гигантски хора, намерени в Индия, които бяха на няколко хиляди години. Надеждността на това съобщение беше дадена чрез позоваване на участие в разкопките на археологическата група на Националното географско дружество на Индия. Но след известно време се оказа, че снимките, документиращи сензационната находка, са фалшифицирани с помощта на Photoshop. Разбира се, човек би могъл да се успокои по този въпрос и да каже, добре, че е разкрито още едно модерно изобретение. Но всъщност не е толкова просто. Американският изследовател и палеонтолог Майкъл Кремо в книгата си „Неизвестната история на човечеството“ цитира множество доказателства, които сериозно противоречат на утвърдената теория за човешкото развитие. Тези данни обикновено са приглушени; те не преминават така наречения „филтър на знанието“, който филтрира всичко, което не се вписва в съществуващата картина на света. Помислете за наличните факти, потвърждаващи съществуването на древните гиганти.

Находки от археолози: гигантски мумии и скелети на гиганти

Ето само няколко факта на археологически находки, чиято автентичност не може да бъде опровергана. През 1890 г. в Египет е открит огромен саркофаг, в който е била мумията на 3-метрова червенокоса жена с дете. Тази находка е датирана през II хилядолетие пр.н.е. Външният вид на жена се различаваше много от външния вид на древните египтяни.

През 1911 г. в щата Невада (САЩ) са открити мумии на огромни червенокоси хора, ръстът им варира от 2,5 до 3 метра. Също така, в щата Невада през 1877 г., изследователите, които са добивали злато, са открили човешки кости на подбедрицата, стъпалото и патела. Въз основа на размера на останките височината на човека е била 3,5 метра. Но това не е най-изненадващото, вкаменените останки на гиганта са били вградени в кварцит, чиято възраст е 185 милиона години, а това е ерата на динозаврите.

Скелети на гиганти са открити в Кавказ, Китай, Централна Африка, Северна и Южна Америка и европейските страни. Понякога тези находки изненадват не само с гигантските си размери. Например през 1936 г. са открити скелети на хора от немския палеонтолог Ларс Кол, чийто ръст е 3,5-3,75 метра. Те са открити в Централна Африка близо до езерото Елисей. Най-изненадващото беше, че тези хора имаха два реда горни и долни зъби и много скосени брадички.

Австралия не остана настрана, на територията на този най-отдалечен континент бяха открити не само доста от останките на гиганти, но и техните огромни инструменти. През 1985 г. там е открит вкаменен моларен зъб, височината на който е 6,7 см и ширина 4,2 см. Височината на собственика на зъба е 7,5 метра, а данните от радиовъглеродния анализ определят неговата възраст, която възлиза на 9 милиона години.
Това не е пълен списък с мистериозни находки. Кои са тези хора? Древни лемурийци, атланти или дори раса от хора, непознати за нас? Може ли човек да обясни някак си гигантския си растеж?

За това явление има доста интересно обяснение. Вярно е, че приемайки това, човек трябва да признае несравнимо по-дългото съществуване на хората на Земята, отколкото е прието от официалната наука. Анализирайки състава на въздушните включвания в части от кехлибар, учените стигнаха до извода, че в ерата на динозаврите е имало много повече кислород в състава на въздуха, отколкото сега. Такъв състав на атмосферата предизвика интензивния растеж на растения и животни – всички, които са обитавали древната Земя. Има хипотеза, че тогава, наред с гигантските динозаври, са съществували и гигантски хора.

Гиганти в легенди и митове

Легендите за гиганти присъстват в митологията на много националности. Всички познават епичния герой-великан Святогор.

Индийският епос „Рамаяна“ описва героите си като гиганти: Рама бил висок 3 метра, Хануман – 8 метра, а враговете им, демоните Ракшаса, са описани като огромни 15 метра.

Древните гърци имат легенди за еднооките циклопски великани, една от тях – Полифем се споменава в Одисея на Омир. Разбира се, това са всички герои от приказките. Въпреки това, съвременните учени са на мнение, че авторите на тези древни легенди са били много конкретно мислещи личности, не склонни към литературни жанрове в стил „фантазия“. Те описваха всичко както видяха, може би малко преувеличаващо.

Има данни за съществуването на раса от гиганти от по-малко далечни епохи. Легенди за гиганта Джепир, живял там сравнително наскоро, през 17-ти век, са запазени в Грузия. Дори неговият гигантски гроб е оцелял.

ЕР Блаватски, описвайки древните раси на лемурийците и атлантите в „Тайната доктрина“, подчертава гигантския им растеж. Тибетците имат същите традиции. Подобна информация може да се намери дори сред древногръцките историци. Така Теопомп, живял през IV век пр.н.е. е., говори за расата на гигантски Меропс, живял на голям остров, разположен в Атлантическия океан.

Така нашия тайнствен и непредсказуем свят разкри още една тайна. Ще иска ли човечеството да изостави такава позната картина на света и да признае, че всъщност не знаем почти нищо за произхода си и за нашите предци.

Веднага трябва да се отбележи, че научният свят мълчи за тази информация. В крайна сметка тя не се вписва в онези основи на света, които учебниците по история ни описват от детството. Археологическите находки и древните легенди сочат, че на Земята е живяла раса от гиганти.

Отдавна на планетата са открити гробни места, а по-често останки от мъртви гигантски хора. Те са разкопани по целия свят, както по суша, така и под вода в моретата и океаните. Друго потвърждение за това е находка в Якутия.

Група независими изследователи се занимават с този въпрос от много години и формират ясна картина за това какво всъщност е било преди 12-20 000 години на нашата планета. Но това не е толкова отдавна! Растежът на гиганти по време на живота варира от 4 до 12 метра, като освен голяма физическа сила, те притежаваха и феноменални умствени способности.

Версия за изгубената цивилизация на атлантите

Това не е ли мистериозната цивилизация на атлантите, която някои смятат за митична, а други наистина съществуват и умират. Японските учени вече са открили на дъното на океана останките на цивилизация, подобна на Атлантида ().

Изследователите предполагат, че именно тази цивилизация на гигантите е построила пирамидите не само в Египет, но и на цялата Земя. Общият брой на издигнатите от тях пирамиди достига над 600. Изграждането се извършва в строго определена геометрична последователност. Пирамидите могат да бъдат издигнати с помощта на проста технология, която се използва сега – с помощта на конвенционален кофраж. Тогава се оказва, че блоковете не са се движили на дълги разстояния, а са излели трайния бетонен състав в дървени форми!

Целта на пирамидите беше свързана с космическата енергия, използването на която все още не е позната за нас. По-късно друга цивилизация от хора, египтяните, започнаха да използват пирамидите и да се покланят на своите богове. Египтяните са им правили гробници за фараоните. Така самите египтяни не са строили пирамиди. Всъщност пирамидите останаха като доказателство, че расата на гиганти е живяла на Земята в древността.

От различни източници получиха много документална информация за расата на гиганти. Ето само няколко от тях.

Доказателство за съществуването на раса от гиганти

  1. 1899 година. Миньорите от региона Рур в Германия откриха огромни фосилизирани скелети на хора с ръст от 210 до 240 сантиметра.
  2. 1979 година. На ралито Мегалонг в Сините планини местните жители откриха огромен камък, стърчащ над повърхността на потока, върху който се виждаше отпечатъкът на част от огромен крак с пет пръста. Напречният размер на пръстите беше седемнадесет сантиметра. Ако отпечатъкът беше запазен изцяло, той щеше да е дълъг 60 сантиметра. Този отпечатък остави мъж висок шест метра.
  3. Арабският пътешественик Ибн Фадлан, живял преди хиляда години, видя шестметров скелет на човек, който му бе показан от поданици на хазарския цар. Скелет със същия размер видяха руските писатели класици Тургенев и Короленко, когато пристигнаха в Швейцария. В музея на град Люцерн им казаха, че тези огромни кости са открити през 1577 г. в планинска пещера от лекаря Феликс Платнер.
  4. Иван Сандерсън, известен световно известен зоолог, веднъж сподели любопитна история от писмо, което получи от известен Алън Макшир. Авторът на писмото през 1950 г. работи като булдозер при изграждането на път в Аляска и съобщава, че работниците са открили два огромни фосилизирани черепа, прешлени и кости на краката в един от гробовите хълмове. Височината на черепите достигна 58 см, а ширината – 30 сантиметра. Древните гиганти имали двоен ред зъби и непропорционално плоски глави. Прешлените, както и черепите, бяха три пъти по-големи, отколкото при съвременните хора. Дължината на костите на краката варирала от 150 до 180 сантиметра.
  5. Очевидно доказателство, че расата на гиганти съществува, са отпечатъците на огромните им крака. Най-известният пръстов отпечатък, открит в Южна Африка. Той е намерен от местния фермер Стофел Кьоци в началото на миналия век. На почти вертикална стена на дълбочина около 12 сантиметра се отпечатва „отпечатък на левия крак“. Дължината му е 1 метър 28 сантиметра. Очевидно гигантът дойде, когато породата беше мека. С течение на времето замръзна, превърна се в гранит и се изправи поради геоложки процеси.
  6. 1950 година. В Южна Африка беше открит фрагмент от огромен череп с височина 45 сантиметра при добив на диаманти. Над свръхцилиарните арки имаше две странни издатини, наподобяващи малки рога. Антрополозите, в чиито ръце падна находката, определиха възрастта на черепа – около девет милиона години.
  7. Една от глинените плочи на древен Вавилон казва, че всички астрономически знания на жреците на вавилонската държава са получени от гиганти, живеещи в Южна Азия с височина над 4 метра.
  8. В Южна Африка, на река Окованго, местните жители говорят за гиганти, живеещи в миналото по тези места. Една от техните легенди гласи, че „великаните били надарени с невероятна сила. С една ръка те блокираха потока на реките. Гласовете им бяха толкова силни, че идваха от едно село в друго. Когато един от великаните се закашля, птиците сякаш бяха издухани от вятъра. На лов те вървяха на стотици километри на ден, а закланите слонове и хипопотамите бяха лесно хвърлени през раменете и отнесени вкъщи. Оръжията им бяха лъкове, изработени от палмови стволове. Дори земята ги носеше трудно. „
  9. Легендите на инките казват, че по време на управлението на Инка XII Аятарко Кусо от океана на огромни тръстикови салове, в страната пристигнали хора с огромен растеж. Дори най-високият индиец би ги достигнал само до коленете. Косата на гиганти падна върху раменете им, а лицата им бяха без брада. Някои от тях носеха животински кожи, други ходеха напълно голи. Придвижвайки се по крайбрежието, те опустошиха страната – защото всеки от тях ядеше повече наведнъж, отколкото 50 души можеха да ядат.
  10. В легендите за завладяването на Америка се казва, че испанците са открили скелет с височина 20 метра в един от храмовете на ацтеките. Испанците го изпратиха като подарък на папата. Съществуването на такива огромни гиганти се потвърждава и в историята на известна Уитни, която е служила в началото на 19 век като главен археолог при правителството на САЩ. Той огледа черепа, който беше намерен в една от мини на Охайо. Диаметърът на черепа на

Как биха могли да съществуват такива гиганти и защо са умрели?

Учените изразиха различни версии за възможността на нашата планета да съществува раса от гиганти. Една от хипотезите е, че гравитацията на Земята в онези дни е била напълно различна, като атмосферното налягане. В такива физически условия гигантските хора биха могли да живеят и функционират нормално. Смъртта на гигантите може да причини глобална катастрофа. В резултат на мащабна катастрофа климатичните промени, които наблюдаваме в съвременната история на човечеството, биха могли да настъпят съответно.

„Оптималното генетично развитие“, казва Бом, „е когато всичко вградено в ДНК на тялото се развива напълно поради благоприятни външни условия.“

Според него озоновият слой е бил много по-дебел преди потопа и само една седма от него е останала след него. Намаляването на озоновия слой доведе до отслабване на защитата от слънчева радиация, което се отрази на растенията и животните и, естествено, при хората.

Защо фактите за съществуването на расата на гиганти са приглушени

При толкова много открити артефакти защо гигантските кости на гиганти не са изложени в нито един музей в света? Единственият отговор, който някои учени откриват, е направен нарочно. Уникални открития, потвърждаващи съществуването на раса от гиганти на Земята, са скрити от поглед, в противен случай теорията на Дарвин за еволюцията би се сринала напълно. Хората би трябвало да променят възгледите си върху цялата история на човечеството и неговата поява на земята. За научния свят такъв завой очевидно не е желателен.

Вижте още 5 доказателства за съществуването на раса от гиганти в миналото

Ето каква информация наскоро се появи в Интернет: Институцията Смитсън призна, че е унищожила хиляди гигантски човешки скелети в началото на 1900-те години.

Върховният съд на САЩ разпореди на Смитсъновата институция да пусне класифицирани документи от началото на 1900 г., доказвайки, че организацията участва в голямо историческо прикриване на доказателства, показващи, че десетки хиляди гигантски човешки останки са открити в Америка и унищожени по нареждане на висши ръководители за защитавайки преобладаващата хронология на човешката еволюция, съществуваща по това време.

Подозренията на Американския институт за алтернативна археология (AIAA), че Смитсоновата институция унищожи хиляди гигантски човешки останки, бяха приети от организацията с враждебност, които отговориха с жалба на AIAA за клевета и опит да навредят на репутацията на 168-годишната институция.

Според говорителя на AIAA Джеймс Чарвард нови подробности изплуват по време на процеса, когато редица вътрешни лица в Смитсоновата институция признават съществуването на документи, които уж доказват унищожаването на десетки хиляди човешки скелети с размери 6 до 12 фута (1,8-3,65 м ;), съществуването на която традиционната археология по различни причини не иска да признае.

Нека разберем повече за това …

Но първо, нека да вземем решение по тази тема: да, прав си, снимките в публикацията са колаж и фотошоп.

Повратният момент беше демонстрацията на човешката бедрена кост с дължина 1,3 метра като доказателство за съществуването на такива гигантски човешки кости. Тези доказателства пробиха дупка в защитата на адвокатите на института, тъй като костта е открадната от тази организация от един от висшите уредници в средата на 30-те години на миналия век, който я пази цял живот и на смъртния си одър е написал писмено самопризнание за операциите по укриване на Смитсоновата институция.

„Ужасно е, че това се прави на хората“, пише той в писмото си. „Ние крием истината за предците на човечеството, за гигантите, обитавали земята, споменати в Библията, както и други древни текстове.“

Върховният съд на САЩ реши да предостави на института класифицирана информация за всичко, свързано с „унищожаване на доказателства, свързани с предевропейската култура“, както и елементи, „свързани с по-големи човешки скелети от обикновено“.

„Публикуването на тези документи ще помогне на археолозите и историците да преосмислят съвременните теории за човешката еволюция и ще ни помогне да разберем по-добре европейската култура на Америка и останалия свят“, казва директорът на AIAA Ханс Гутенберг.

Публикуването на документите е планирано за 2015 г. и всичко това ще бъде координирано от независима научна организация, която да гарантира политическия неутралитет на операцията.

Историческите хроники от 19 век често съобщават за открития на скелети на хора с необичайно висок растеж в различни краища на земното кълбо.

През 1821 г. в САЩ в Тенеси са открити руините на древна каменна стена, а под нея два човешки скелета с височина 215 сантиметра. В Уисконсин по време на изграждането на житницата през 1879 г. са открити огромни прешлени и кости на черепа с „невероятна дебелина и размер“, според статия във вестник.

През 1883 г. в Юта са открити няколко гробови хълма, в които е имало погребения на хора с много висок ръст – 195 сантиметра, което е с поне 30 сантиметра по-високо от средната височина на аборигенските индианци. Последният не е направил тези погребения и не е могъл да предостави информация за тях.През 1885 г. в Кастервил (Пенсилвания) в голям гробен хълм е открита каменна крипта, в която имало скелет с височина 215 см. По стените на криптата имало примитивни изображения на хора, птици и животни.

През 1899 г. миньорите от региона Рур в Германия откриват вкаменени скелети на хора с ръст от 210 до 240 сантиметра.

През 1890 г. археолозите в Египет откриха каменен саркофаг с глинен ковчег вътре, в който имаше мумии на двуметрова червенокоса жена и бебе. Чертите на лицето и мумиите рязко се различават от древните египтяни.Подобни мумии на мъже и жени с червена коса са открити през 1912 г. в Ловлок (Невада) в пещера, издълбана в скала. Растежът на мумифицирана жена в живота беше два метра, а на мъжете – около три метра.

Австралийски находки

През 1930 г., близо до Басарст в Австралия, миньорите за развитието на яспис често откриват вкаменели отпечатъци на огромни човешки крака. Расата на гигантски хора, чиито останки са открити в Австралия, антрополозите наричат \u200b\u200bмегантропуси.Растът на тези хора варира от 210 до 365 сантиметра. Мегантропусите са подобни на гигантските петито, останките от които са открити в Китай. Съдейки по откритите фрагменти от челюстите и много зъби, растежът на китайските гиганти е бил 3 до 3,5 метра, а теглото е 400 килограма. Близо до Басарст в речните утайки имаше каменни артефакти с огромно тегло и големина – палки, плугове , длета, ножове и брадви. Съвременните Homo sapiens трудно биха могли да работят с инструменти с тегло от 4 до 9 килограма.

Антропологична експедиция, която през 1985 г. специално изследва района за наличие на мегантропни останки, проведе разкопки на дълбочина три метра от повърхността на земята. Собственикът на зъба трябваше да има височина поне 7,5 метра, тегло 370 килограма! Анализът на въглеводородите определи възрастта на находките да бъде девет милиона години.

В Куинсланд през 1971 г. земеделският производител Стивън Уокър, орал полето си, се натъкнал на голям фрагмент от челюстта със зъби висок пет сантиметра. През 1979 г. в долината Мегалонг в Сините планини местните жители откриха огромен камък, стърчащ над повърхността на потока, върху който имаше отпечатък на част от огромен крак с пет пръста. Напречният размер на пръстите беше 17 сантиметра. Ако отпечатъкът беше запазен изцяло, той щеше да е дълъг 60 сантиметра. От това следва, че отпечатъкът е оставен от мъж с височина шест метра
  В близост до Малгоа бяха открити три огромни стъпки с дължина 60 сантиметра, широка 17. Дължината на крака на гиганта беше измерена 130 сантиметра. Следите остават в вкаменена лава в продължение на милиони години, дори преди Homo sapiens да се появи на австралийския континент (ако теорията за еволюцията е вярна). Огромни следи са открити и във варовиковия канал на река Горна Маклай. Отпечатъците на тези песни имат дължина 10, а ширината на стъпалото е 25 сантиметра. Очевидно местните жители на Австралия не бяха първите жители на континента. Интересното е, че във техния фолклор има легенди за гигантските хора, живели някога на тези територии.

Други доказателства за гиганти

В една от старите книги, озаглавена „История и древност“, която сега се съхранява в библиотеката на Оксфордския университет, има доклад за откриването на гигантски скелет, направен през Средновековието в Къмбърланд. „Гигантът е погребан в земята до дълбочина от четири ярда и е в пълно военно облекло. Мечът и бойната му брадва почиват близо до него. Дължината на скелета е 4,5 ярда (4 метра), а зъбите на „големия човек“ се измерват 6,5 инча (17 сантиметра) „

През 1877 г. в близост до Евреки в Невада проучвателите работят върху измиването на злато в пуста хълмиста местност. Един от работниците случайно забелязал нещо, стърчащо над скала. Хората се изкачиха на скала и с изненада откриха човешките кости на стъпалото и подбедрицата заедно с патела. Костта беше забита в скалата и миньорите с кирки я освободиха от скалата. Като оцениха необичайността на находката, работниците я доставиха в Еврека Камен, в който останалата част от крака беше оградена, беше кварцит, а самите кости почерняха, което предаде значителната им възраст. Кракът беше счупен над коляното и представлява колянна става и напълно запазени кости на подбедрицата и ходилото. Няколко лекари прегледаха костите и заключиха, че кракът със сигурност принадлежи на човек. Но най-интригуващият аспект на находката беше размерът на крака – 97 сантиметра от коляно до крак.Собственикът на този крайник имаше височина 3 метра 60 сантиметра през живота си. Още по-загадъчна беше епохата на кварцита, в която те откриха вкаменелост – 185 милиона години, ерата на динозаврите. Местните вестници се грижеха за сензация. Един от музеите изпрати изследователи до мястото на откриването с надеждата да намерят останалата част от скелета. Но, за съжаление, нищо друго не беше открито.

През 1936 г. немският палеонтолог и антрополог Ларсън Кол откри скелетите на гигантски хора на брега на езерото Елисей в Централна Африка. 12 мъже, погребани в масов гроб, са имали височина от 350 до 375 сантиметра през живота си. Любопитно е, че черепите им имаха скосени брадички и два реда горни и долни зъби.

Има данни, че по време на Втората световна война в Полша по време на погребението на онези разстрели е открит вкаменен череп с височина 55 сантиметра, тоест почти три пъти повече от този на съвременен възрастен. Гигантът, който притежаваше черепа, имаше много пропорционални характеристики и височина най-малко 3,5 метра

Черепи на гиганти

Иван Т. Сандерсън, известен зоолог и чест гост на популярното през 60-те американско шоу „Тази вечер“, веднъж сподели с обществеността любопитна история за писмо, което получи от известния Алън Макшир. Авторът на писмото през 1950 г. работи като булдозер при изграждането на път в Аляска.Той съобщава, че работници са открили два огромни фосилизирани черепа, прешлени и кости на краката в един от гробовите хълмове. Височината на черепите достигна 58 см, а ширината – 30 сантиметра. Древните гиганти имали двоен ред зъби и непропорционално плоски глави, Всеки череп имал чист кръгъл отвор в горната част. Трябва да се отбележи, че обичайът да деформират черепите на кърмачетата, за да принудят главите им да се издължат, докато растат, съществува сред някои индийски племена от Северна Америка. Прешлените, както и черепите, бяха три пъти по-големи, отколкото при съвременните хора. Дължината на костите на краката варирала от 150 до 180 сантиметра.

В Южна Африка фрагмент от диамант през 1950 г. разкри фрагмент от огромен череп с височина 45 сантиметра. Над свръхцилиарните арки имаше две странни издатини, наподобяващи малки рога. Антрополозите, в чиито ръце падна находката, определиха възрастта на черепа – около девет милиона години.

Няма съвсем надеждни доказателства за откриването на огромни черепи в Югоизточна Азия и островите на Океания.

Почти всички народи имат легенди за гигантите, живели в древността на територията на държава. Армения не прави изключение, но за разлика от други места, тук е невъзможно просто да оставим настрана историите. И въпреки че не всички антрополози и археолози смятат, че говорим за цяла раса от гиганти, а не за единични високи екземпляри, опитите да открият последното убежище на нашите отдалечени предци или следи от тяхната икономическа дейност не спират.

И така, по време на научната и практическа експедиция през 2011 г. бяха събрани редица доказателства, от които следва, че доста големи хора, високи 2 и повече метра, обитават някои райони на Армения.

Артсрун Овсепян, директорът на историческия комплекс Goshavank каза, че през 1996 г. при полагане на път през хълмовете са открити кости с такъв размер, че когато са приложени върху себе си, те са достигнали нивото на гърлото. Комитас Алексанян, жител на село Ава казва, че местните са открили черепи и кости на краката с много големи размери, почти от човек. Според него: „Някога това беше миналата есен (2010 г.) и преди 2 години (2009 г.) на територията на нашето село, където се намира гроба на св. Варвара.“

Рубен Мнацаканян, независим изследовател, споменат в интервю за предаването „Град на гиганти“ (телевизионен канал „Култура“), че е открил много големи кости, дължината на целия скелет е приблизително 4 м 10 см. „Носех черепа в ръцете си и виждах пред себе си не по-близо от 2 метра. Това беше неговият размер. Пищяла беше по-висок от долната част на гърба, беше приблизително 1 м 15 см. Тази кост също не беше лека. “ През 1984 г. в близост до град Сисиан се строи нов завод. Трактори изкопаха основата. Внезапно един от тях, хвърляйки слой пръст, спря. Пред наблюдателите е открито древно погребение, където лежат останките на много голям човек. Погребението, в което лежеше вторият гигант, беше осеяно с огромни камъни отгоре. До средата на ребрата скелетът беше покрит с пръст, по тялото беше меч, с две ръце държеше хълбока си, който беше направен от кост. Преди това си мислех, че гигантите живеят в незапомнени времена. Може би не бих обърнал внимание на това, но мечът беше направен от метал, защото по цялото тяло остана слой от ръжда от желязото.

Павел Аветисян   – Директорът на Института по археология твърди, че на територията на Гюмри, в района на Черната крепост, са разкрити огромни черепи и дори цели скелети от древния период, които са му били показани. „Току-що се обърках, защото, вероятно, палецът на такъв човек щеше да е по-дебел от ръката ми. Аз самият участвах в разкопки и често се срещах с останките на хора, които бяха много по-високи от мен. Точно, разбира се, няма да назова ръста им, но повече от 2 метра. Тъй като открих пищяла или тазобедрената кост, беше много по-дълъг, когато го приложих на крака. „

Човешка кост, намерена при разкопки в Армения. Кадър от филма „Град на великаните“. Въпреки че човешкият растеж достига 2 метра, както предполагат авторите, той все още не достига до „гиганта“

Movses Khorenatsi (представител на арменската феодална историография, живял през V-началото на VI век) пише, че градовете на гигантите също са били в дефилето на река Воротан. Това е регион Сюник, разположен в югоизточната част на Армения. Тук, в планинското село Хот през 1968 г., е построен паметник на войниците от Великата отечествена война. Когато върхът на могилата беше изравнен, древните гробници с необичайни останки се отвориха. Вече споменах Вазген Геворгян: „Цялото население на село Горещо говори за скелетите на гиганти, намерени там. По-специално Размик Аракелян преди много години по време на земни работи той лично видя гробовете на двама гиганти. Това разказа и началникът на селото, на когото баща му показа точното място. Всички, които видяха, бяха много изненадани от това, какви огромни хора някога са живели тук. Явно е било гробището им и това място трябва да бъде проучено. „

В съседното село Танзатап има и свидетели, които говориха за гигантски кости – пищяла достигна колана на най-високия от тях. Това се случи през 1986 г., когато направиха тераси за овощни дървета. Трактори изкопаха планински склон дълбоко много метра. Благодарение на това бяха налични много древни слоеве. Кофата на трактора събори долната плоча, а след това самото погребение се отвори, от което беше отстранена костта на истински гигант. Михаил Хамбарцумян, по това време лично ръководи работата.

Михаил Хамбарцумян, бившият началник на селото: „Видях, че се е отворила малка дупка, облицована с плоски камъни отстрани. Там намерих кост на крака: от коляно до крак, дълъг около 1,20 см, дори се обадих на шофьора, показах му и той е висок човек. Опитахме се да видим какво още има в тази яма, но тя беше твърде дълбока и вече беше тъмно, не се виждаше. Така те си тръгнаха. Тогава в същата яма намерих кръстоцвет, тоест огромна кана, но, за съжаление, когато се опитах да я извадя, тя се разби. Височината на кръстоносния шаран достигна около 2 метра. “

Понякога има находки от черепи на мамути, които поради структурата си често се бъркат с „еднооки черепи“. Седа Акобян, жителка на Йегвард спомена, че веднъж е решила да разбие бетонния под на балкона, под колоната, да излее отново бетон и да сложи гредата. Когато бетонът бил счупен, те намерили плосък камък под него, а под камъка била открита дупка. „И в ямата откриха череп, едноок, око на челото, уста и малка дупка от носа, много малка. И имаше и крака, много дълги, и двете заедно вероятно на около 3 метра. От дъното до кръста дължината достига 3 м. Излязохме от ямата. Съпругът ми беше посъветван да занесе находката в музея. Той носеше черепа, не знам останалите, носеше го или не. “ Това предполага, че костите на мамути или други животни могат да бъдат объркани с човешки кости.

Скандал е свързан и с цитирания филм „Градът на великаните“, така че водещият изследовател в Института по археология на Руската академия на науките, доктор на историческите науки, доктор на науките. Мария Борисовна Медникова   адресира отворено писмо до телевизионния канал „Култура“ и заявява, че думите й са били тълкувани погрешно във филма, тъй като тя е противник на съществуването на „раса от гиганти“. В резултат на това програмата започна да се излъчва без нейното интервю. Като цяло, М.Б. Медникова изрази много интересни мисли, като отбеляза, че така нареченият „алпийски тип“ на човек винаги е бил „отрязан над“ братята си. Както Кавказ, така и територията на Армения са един от центровете на височината, така че появата тук на хора, по-високи от средната горница от онова време, е съвсем нормално.

Находките на човешки скелети значително надвишават измеренията, които съвременната наука може да си представи, не означава, че това е била цяла раса, може би е по-правилно да се говори само за някои нейни представители, надарени с божествени свойства през живота си и погребани в специални каменни гробници с с по-голямо отличие от своите сънародници, които не бяха докоснати от ръката на всички генетични предимства на „високопланинския тип“?

Между другото, мога да обясня историята на тази снимка, например:

Отначало бяха разпространени скандални снимки без никакви подробности. Те се появяват едва през 2007 г. в индийското списание Hindu Voice.

Когато кореспондентът каза, че скелетът на гигантски висок 18 метра е открит в Северна Индия при разкопки, организирани от National Geographic Society, неговия клон на Индия и с подкрепата на индийската армия.

Изданието подчерта, че заедно със скелета са открити глинени плочи с надписи. И от тях следва, че гигантът принадлежи към расата на свръхчовеците, споменати в Махабхарата, индийския епос от 200 г. пр.н.е.

Редакторът на списанието, известен П. Дейвамуту, след това се извини на National Geographic Society, като изпрати писмо. Твърди се, че е бил съблазнен от факти, получени от източници, които, както стана ясно сега, не са надеждни.

Но жаждата за знания вече не беше утолена. Информацията за „индийската находка“ се изкачи от всички интернет слотове с нова сила. И, разбира се, заедно със снимката на гиганта.

С една дума, обществеността подозира конспирация. И тя е права. Конспирацията наистина беше. Тя беше организирана още през 2002 година.

Тези скелети са пълни

Както показа разследването, снимка специално на „индийския скелет“ е направена от специалист по изкуство Photoshop от Канада, известен IronKite. Но не заради злоба, а под формата на участие в годишния конкурс, наречен „Археологически аномалии 2“. Когато авторът е бил награден с трето място (за какви произведения са присъдени първа и втора награда, изглежда, че не е възможно да се определи сега – достъпът до уебсайта на конкурса е затворен). На участниците беше предложено да изработят невероятна археологическа находка. Че някои се оказаха много талантливи. И падна на плодородна земя – мнозина не се съмняват, че някога на Земята са живели великани.

IronKite изпрати по пощата на National Geographic News, че преследва само изключително художествени цели и няма нищо общо с следващите глупаци. Но той не иска да разкрие името си. От греха.

Открито е и оригиналното изображение, което е служило като своеобразен фон и археологическа среда за скелета. Картината е направена през 2000 г. в Ню Йорк Хайд Парк (Хайд Парк, Ню Йорк) на мястото на истински разкопки. Тук беше открит скелетът на мастодон – праисторически роднина на слона.

Що се отнася до „индийския скелет на гигант“, не е ясно само едно: чии кости играят своята роля?

А пионерът на IronKite като че ли беше привлечен от последователи. И сега Интернет е пълен с гигантски скелети.

Хората са гиганти. Мислите ли, че това е мит или реалност? В статията ще анализираме констатациите и ще сравним фактите, което ще помогне да се разкрие тази тайна или да се доближи много до резултата.

Съществуването на гиганти се доказва от находки на кости с необичайни размери по целия свят, както и митове и легенди, които живеят главно сред американските индианци. Учените обаче никога не са обръщали необходимото внимание на събирането и анализа на тези доказателства. Вероятно защото са считали съществуването на гиганти невъзможно.

Битие (глава 6, стих 4) гласи:   „По онова време на земята имаше гиганти, особено от времето, когато синовете Божии започнаха да влизат в дъщерите на хората и те започнаха да ги раждат. Това са силни, от древни времена славни хора. „

Голиат

Най-известният сред гигантите, описани в Библията, е Голиатският воин от Гет. В книгата на Самуил се казва, че Голиат е победен от овчаря овца Давид, който по-късно става цар на Израел. Голиатът според библейското описание е имал височина над шест лакътя, тоест три метра.

Военното му оборудване имало тегло около 420 кг, а масата на метално копие достигала 50 кг. Има много истории за гиганти, от които владетели и водачи се страхували. Гръцката митология разказва за Енцелад – великан, който воювал със Зевс, бил ударен от мълния и е покрит от вулкана Етна.

През четиринадесети век в Трапани (Сицилия) е открит скелетът на предполагаемия Полифем, едноокият цар на циклопите, дълъг 9 метра.

Индийците от Делауеър казват, че в старите времена, източно от Мисисипи, е имало гигантски хора, наречени Alligewee, които не са им позволявали да преминат през техните земи. им обяви война и в крайна сметка принуден да напусне района.

Сиуските индианци имаха подобна легенда. В Минесота, където живееха, се появи раса от гиганти, които според легендите те унищожиха. Костите на великаните вероятно все още са в тази земя.

Гигантската следа

На планината Шри Пада в Шри Ланка има дълбок отпечатък от мъжкото стъпало с гигантски размери: той е дълъг 168 см и широк 75 см! Легендата гласи, че това е следата на нашия прародител – Адам.

Известният китайски навигатор Дженг Той говори за тази находка през 16 век:

„На острова има планина. Толкова е високо, че върхът му достига облаците и върху него можете да видите единствения отпечатък на мъжкото стъпало. Дълбочината в скалата достига две чи, а дължината на стъпалото е повече от 8 чи. Тук се казва, че този знак е оставен от светеца А-Тан, прародител на човечеството. „

Гиганти от различни страни

През 1577 г. в Люцерн са открити огромни човешки кости. Властите бързо свикаха учени, които, работещи под ръководството на известния анатомист д-р Феликс Платер от Базел, установиха, че това са останките на човек с височина 5,8 метра!

36 години по-късно Франция открива собствен гигант.   Останките му са намерени в грот в близост до замъка Шамон. Този мъж беше висок 7,6 метра! В пещерата е намерен готически надпис „Tentobochtus Rex“, както и монети и медали, които позволяват да се повярва, че е възможно да се намери скелетът на царя на Кимбри.

европейцитекойто започна да учи и Южна Америка говори за хора с огромен ръст, Южната част на Аржентина и Чили беше наречена Магелан Патагония от испанското „пата“ – копито, защото там бяха открити следи, наподобяващи големи копита.

През 1520 г. експедицията на Магелан   се сблъска в Порт Сан Джулиан с гигант, чиято поява беше записана в списанието: „Този човек беше толкова висок, че го достигнахме само до кръста. Гласът му звучеше като рев на бик.“ Хората от Магелан вероятно дори са успели да хванат двама гиганти, които бяха оковани във вериги на палубата, не оцеляха от пътуването. Но понеже телата им смърдяха ужасно, те бяха хвърлени зад борда.

Британският изследовател Франсис Дрейк   твърди, че през 1578 г. той е бил в битка с гиганти в Южна Америка, чийто ръст е 2,8 метра. Дрейк загуби двама души в тази битка.

Все повече и повече изследователи се срещнаха в своите гиганти и броят на документите по тази тема нарастваше.

През 1592 г. Антъни Куинет обобщава, че растежът на известни гиганти е средно 3-3,5 метра.

Гигантски човек – мит или реалност?

Кога обаче Чарлз Дарвин   пристигнали в Патагония през 19 век, не намерили следа от гигантите. По-ранната информация беше изхвърлена, тъй като се считаше за силно преувеличена. Но приказките за гиганти продължиха да идват от други региони.

Твърдяха Инкиче гиганти хора   на равни интервали се спускат от облаците, за да живеят със своите жени.

Често е трудно да се каже разликата между много висок човек и гигант. За пигмея човек с височина 180см със сигурност е гигант. Всеки обаче с височина над два метра трябва да се счита за гигант.

Беше точно това ирландският Патрик Котър, Той е роден през 1760 г., а умира през 1806 г. Той беше известен с растежа си и спечели прехраната, като се изявяваше в циркове и панаири. Височината му беше 2 метра 56 сантиметра.

В същото време той живееше в САЩ Пол Банян – дървосекза които има много легенди. Според тях той държал лос като домашни животни и когато веднъж бил нападнат от бивол, той лесно завъртял врата си. Съвременниците твърдяха, че Банян е висок 2,8 метра.

Английските архиви съдържат и много интересен документ, а именно „История и антики на Аллердейл“. Това произведение е сборник от народни песни, легенди и истории за Камбърланд и разказва по-специално за откриването на огромни останки през Средновековието:

„Гигантът е погребан на дълбочина 4 метра на мястото, където сега се намира земеделската земя, а гробът е белязан с вертикално поставен камък. Скелетът беше дълъг 4,5 метра и с него беше напълно въоръжен. Мечът и брадвата на мъртвите лежаха до него. Мечът беше дълъг повече от 2 метра и широк 45 сантиметра. “

В Северна Ирландия има 40 000 близко разположени и задвижвани в земята конусовидни стълбове с изпъкнали и вдлъбнати краища, които се считат за естествени образувания. Старите легенди обаче казват, че това са останките от колосалния мост, който свързва Ирландия и Шотландия.

Разкопките са извършени в Италия през пролетта на 1969 г. и са открити 50 тухлени ковчега на девет километра южно от Рим. Нямаше имена или други надписи върху тях. Всички те съдържаха скелети на мъже от 200 до 230 см. Много високи, особено за Италия.

Археологът д-р Луиджи Кабалучи каза, че хората умират на възраст между 25-40 години. Зъбите им бяха в изненадващо добро състояние. За съжаление, датата на погребението и обстоятелствата, при които то е станало, не са установени.

Откъде идват великаните

И така, броят на находките се увеличи и в различни страни. Но най-интригуващият въпрос е „откъде идват?“ гиганти хора„Остава без отговор.

Френският писател Денис Сора формулира увлекателна версия. Разсъждавайки какво може да се случи, ако някое друго небесно тяло започне да се приближава към Земята, той стигна до извода, че ефектът от подобно събитие ще бъде рязко увеличаване на гравитацията на нашата планета.

Приливите и отливите биха били по-силни, което означава наводняване на земята. Друго, по-малко известно следствие от това състояние на нещата би било гигантството на растенията, животните и хората. Последният би достигнал ръст от 5 метра. Според тази теория размерът на живите организми се увеличава с нарастването на радиацията, в случая космическата.

„Увеличението на радиацията, включително космическото лъчение, вероятно дава два ефекта: причинява мутации и уврежда или трансформира тъканите. Някаква илюстрация на теорията и ефекта на радиацията върху растежа могат да бъдат събитията от 1902 г. в Мартиника, където избухна планината Пеле, убивайки 20 000 души в Сейнт Пиер.

Точно преди да започне изригването, над кратера на вулкана се образува виолетов облак, образуван от гъст газ и водна пара. Той нарасна до безпрецедентни размери и се разпространи из целия остров, чиито жители все още не знаеха за заплахата.

Изведнъж от висок 1300 фута огнен стълб стреля от вулкан. От облака е взет и облак, който гори при температура над 1000 градуса. Всички жители на Сейнт Пиер бяха убити, с изключение на един, който седеше в килия затвор, защитен от дебели стени.

Разрушеният град никога не е бил възстановен, но биологичният живот на острова се възражда по-бързо от очакваното. Растенията се върнаха и, но сега бяха много по-големи. „Кучетата, котките, костенурките, гущерите и насекомите бяха по-големи от всякога и всяко следващо поколение беше по-високо от предишното.“

Френските власти поставиха изследователска станция в подножието на обекта и скоро откриха, че мутациите при животни и растения са резултат от радиация от минерали, изхвърлени по време на изригването на вулкана.

Тази радиация засегна и хората: ръководителят на изследователския център д-р Жул Грейв нарасна с 12,5 см, а неговият асистент д-р Поуин – с 10 см. Установено е, че облъчените растения растат три пъти по-бързо и достигат нивото на развитие за шест месеца, т.е. за които при нормални условия са били необходими две години.

Гущерът, наречен ченге, който преди това достига 20 см дължина, се превърна в малък дракон с дължина 50 см, а ухапването му, преди това безобидно, стана по-опасно от отровата на кобрата.

Странният феномен на аномалното увеличение изчезна, когато тези растения и животни бяха транспортирани от Мартиника. На самия остров пикът на радиация е постигнат в рамките на 6 месеца след експлозията, след което неговата интензивност бавно започва да се връща към нормалните нива.

Възможно ли е нещо подобно (може би в по-голям мащаб) да се е случило веднъж в миналото? Повишените дози радиация могат да допринесат за образуването на необичайно големи организми. Тази теория намира известна подкрепа във факта, че огромни животни са съществували на Земята дълго след изчезването на динозаврите.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.