Операционни системи за етични хакери-актуализирана версия

ОС Windows и OS X не са подходящи за хакерите – създадени са специални дистрибуции, предназначени за откриване на слабостите в компютърните системи и компютърни мрежи.

Anonymous OS

Anonymous OS включва програми като ParolaPass Password Generator, Find Host IP, Anonymous HOIC, Slowloris, Sql Poison, Admin Finder, Hash Identifier, Tor, Zenmap и др.

Линк – Whonix

Parrot Security OS

Parrot Security OS също се базира на Debian и е създадена от специалистите на Frozenbox. Тази хакерска операционна система може да работи с електронни облаци. В сравнение с другите подобни операционни системи, Parrot Security е лека, но много ефективна. Заедно със законния софтуер за тестване на сигурността в нея е интегрирана възможността за анонимно сърфиране и анонимна работа.

Parrot Security OS е нещо като смесица от Frozenbox OS и Kali Linux, която използва хранилищата на Kali, но има собствени софтуерни пакети. Програмите в Parrot активно се поддържат от общността и своевременно се актуализират.

Линк – Parrot Security OS

BackBox

BackBox Linux се базира на Ubuntu, но е ориентирана към оценяване на информационната сигурност и тестове за проникване. BackBox Linux разполага с широка гама от инструменти за анализ на сигурността, които могат да бъдат използвани за тестване на уеб-приложения, анализ на мрежи и други. Тази бърза и лесна за използване операционна система е една от любимите дистрибуции на хакерите и разполага с цялостна десктоп-среда. Хакерските програми в BackBox се обновяват редовно.

Линк – BackBox

Kali Linux

Предшественик на Kali Linux е операционната система BackTrack. Тази ОС оглавява списъка с най-добрите операционни системи за хакване. Kali Linux се базира на Debian и се разпространява с над 600 предварително инсталирани софтуерни инструмента за откриване на слабости в информационната сигурност. Софтуерът редовно се актуализира и се предлагат дистрибуции и за ARM процесори, както и дискови образи за VMware. Kali Linux често се използва в съдебномедицинската работа и има възможност за стартиране от флаш-стик. Kali Linux създава перфектна среда за разкриване на уязвимости.

Линк – Kali Linux

DEFT Linux

Името на тази Linux дистрибуция с отворен код е абревиатура на Digital Evidence and Forensic Toolkit (цифрови доказателства и съдебен софтуер). Базира се на Ubuntu и е оборудвана с многобройни съдебномедицински помощни програми, които могат да бъдат използвани от етичните хакери за тестване на информационната сигурност.

Линк – DEFT Linux

Samurai Web Testing Framework

Тази операционна система се стартира от флаш-стик и е предварително конфигурирана за тестване на уеб-платформи. Samurai Web Testing Framework разполага с много хакерски инструменти за откриване на уязвимости в уеб-сайтовете. Samurai Web Testing Framework се счита за най-добрата хакерска ОС за уеб проникване.

Линк – Samurai Web Testing Framework

Bugtraq

Предлагана като Debian, Ubuntu, и OpenSuSe версии, Bugtraq е характерна преди всичко със своята система за електронна помощ, посветена на информационната сигурност. Винаги в реално врем могат да бъдат зададени въпроси на опитни специалисти и етични хакери. Екипът на Bugtraq е съставен от много добри специалисти и предлага много услуги и помощна информация за тестване и проникване. В тази среда се създават многобройни дискусии, в които се коментират въпросите по тестване на различните мрежи и устройства.

Линк – Bugtraq

Caine

Caine е Ubuntu-базирана дистрибуция, фокусирана върху информационната сигурност, която се предлага като стартиращ диск, но може да се инсталира върху твърдия диск. Caine разполага с много софтуер, който може да се използва в криминалистиката и разполага с богати средства за анализ на бази данни и локални мрежи. Тази ОС има браузъри, клиенти за електронна поща, офис-програми и всичко необходимо за нормална работа в офиса.

Линк – Caine

BlackArch Linux

BlackArch Linux се предлага като цялостна Linux дистрибуция за тестване на сигурността. Това е версия на Arch Linux и нейния пакет програми може да се инсталира във вече инсталиран Arch Linux. Това е операционна система с над 1400 разнообразни хакерски програми, които са тествани многократно, пред да бъдат включени в BlackArch Linux.

Линк – BlackArch Linux

Pentoo Linux

Базирана на Gentoo Linux, Pentoo е операционна система с 32-битова и 64-битова версии на инсталационното CD, което може да се използва и за стартиране на операционната система. Pentoo може да се инсталира върху вече съществуваща Gentoo инсталация и използва графичната среда XFCE. В дистрибуцията са включени интересни инструменти като Exploit, Cracker, Database, Scanner и други.

Линк – Pentoo Linux

Network Security Toolkit (NST)

Тази ОС се базира на Fedora и има 32 и 64-битови версии. Network Security Toolkit е специализиран за анализ на мрежовия трафик и разполага със снифери, програми за генериране на мрежови пакети и за сканиране на мрежите.

Линк – Network Security Toolkit (NST)

Matriux Linux

Matriux е операционна система с отворен код, която е специално проектирана за потребностите на специалистите по сигурността и за професионалистите. Операционната система се разпространява с над 300 предварително инсталирани хакерски инструменти като Wireshark, Aircrack-ng, Nmap, Vidalia, TrueCrypt и други. Хакерската ОС използва традиционен GNOME Classic десктоп.

Линк – Matriux Linux

BackTrack

BackTrack е Linux-базирана операционна система за проверка на нивото на сигурността на различни платформи. Съдържа скриптове за изследване на отделни вектори от степента на сигурност на мрежата, операционните системи, уеб платформи, бази от данни и различни типове сървъри и комуникационни устройства.

Линк – BackTrack

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.