Защо името на премиера се свързва с аферата с къщата в Барселона?

Как водопроводчикът от петричкото село Кулата Георги Йовчев и дъщеря му „Мис Бикини“ 2006 Борислава Йовчева си купиха къща за милиони в Барселона.

В социалната мрежа Фейсбук „ври и кипи“ след извънрендното предаване „Евродикоф“ по телевизия Евроком, където се коментира за къщата на любовницата на Бойко Борисов в Барселона.

Това е най-коментираната тема в Югозапада през последното денонощие.

Въпреки това, Борисов категорично отрича всякакви твърдения.  

С тези документи проследяваме произхода на парите, прехвърлени във фирмите на Мис Бикини 2006, Борислава Георгиева Йовчева в Барселона. В двете фирми, регистрирани на адреса на придобитата къща на ул. Францеск Ривалта 8, има активи за близо 5 млн. евро. И двете фирми нямат реална дейност. Интересното е кой осигурява тези пари? Вижте документите!

1.На адреса на къщата в Барселона на ул.Францеск Рибалта 8 има регистрирани две фирми – Numin Invest SL и Ema BGS SL. Собственици и управители са Борислава Георгиева Йовчева и нейния баща Георги Станков Йовчев.

2.По-близък план на предния документ, с който става ясно името на управителя и собственик на фирмата – Борислава Йовчева.
3.Numin Invest SL се управлява от Борислава Георгиева Йовчева и нейния баща, Георги Станков Йовчев.
4.Михайлидес упълномощава бизнесмена Йордан Христов да го представлява в България за всичко, свързано с основният им актив – „Спортни Имоти Приморско“ АД.
5.Номинален собственик на Palms Enterprises (Nicosia) е 64-годишен грък, Никос Михай
6.Англиийската версия на документа, с който собственик на Palms Enterprises назначава Йордан Христов и Иван Саздов за директори на българското си дружество в Приморско.
7.През юни 2013г управител на Numin Invest SL става бащата на Борислава Йовчева и Станко Йовчев – Георги Станков Йовчев.
8.С дата 27 август 2013 година във фирмата са апортирани 1 750 000 евро от кипърската офшорка Palms Enterprises представлявана от Силвия Илиева Николова – съпруга на бизнесмена Йордан Христов, смятат за човека на ГЕРБ за Южното Черноморие.
9.Управител на другата фирма – Ema BGS SL e отново Георги Станков Йовчев.

В твърде лаконично писмено интервю за журналиста Сашо Диков премиерът Бойко Борисов отрече твърденията, че е купил къща на манекенката Борислава Йовчева в Барселона.

Ето пълния текст на интервюто с премиера Борисов, показано в предаването „Евродикоф“:

Запознати ли сте с видеоматериала, пуснат в социалните мрежи, наречен „Да спрем разграбването на България“? Тук се правят внушения по Ваш адрес, свързани с манекенката Борислава Йовчева, нейната къща в Барселона и нейното участие в редица фирми. Какъв е коментарът Ви за това видео?

Не съм запознат. Както ви е известно, напоследък станахме свидетели на множество фалшиви новини и внушения по мой адрес от анонимни автори.

На 26.02.2016 г. в парламента Ви попитах как ще коментирате информацията, че сте подарили къща в Барселона на своя метреса за 1.5 млн. евро. Тогава отговорът Ви беше „Който намери къщата, да я вземе“. Имате ли нещо да добавите с оглед на видео материала, посочен по-горе?

Категорично това не е вярно. Няма какво повече да добавя и сега.

В публикация на в-к „Марица“ от 18.11.2013 г. четем: „Столичната клюка гласи, че Бойко е кандидат-зет на Станко Йовчев“ /брат на Борислава Йовчева/. Познавате ли Борислава Йовчева и какви са или какви са били отношенията Ви с нея?

Не.

В интервю за сп. LOVEstyle от месец юни 2012 г. казвате: „Има една госпожица, която ми е по-близка, но ако я обявя, ще я разкостят. Когато приключа с държавната работа, ще се оженя и ще си я прибера”. Борислава Йовчева ли визирате?

Не.

На страницата на „Биволъ“ във Фейсбук се задава въпросът: „Г-н Борисов, имате ли дете от госпожа Борислава Йовчева?“. Въпреки свръх деликатния характер на въпроса, искрен и убедителен отговор би пресякъл лавина от коментари по темата.

Не.

Как ще коментирате цитираните във видеото имена на хора и фирми? Каква информация имате за тях и какви са връзките ви с тях?

Фалшиви новини вече не коментирам. Скалъпената история с гръцкия остров ми е обеца на ухото.

В предаването „Евродикоф“ миналата вечер бизнесменът Александър Чаушев заяви, че показаната къща в Барселона във видеоклипа на Facebook групата „Да спрем разграбването на България“ е негова.

Моя е собствеността, аз не го отричам, всичко е законно, по най-перфектния начин направено, регистрирано, заяви  Александър Чаушев, но категорично отказа да отговори дали манекенката Борислава Йовчева живее във въпросната къща.

Е, това не мога да го коментирам, това е личен въпрос, каза той.

Чаушев отказа да отговори колко е платил за къщата и откъде са парите: „Е, няма да ви отговоря на този въпрос, защото той е некоректен. Не се задават такива въпроси в цивилизованите общества за пари“.

С „Лукойл“ нямам нищо общо от 14 години, освен че участвам в едно спортно сдружение, което спонсорира баскетболния отбор – то е с идеална цел, в управителния му съвет съм, каза още бизнесменът.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.