Разсекретиха една невероятна история за Бермудския триъгълник

Бермудският триъгълник в Саргасово море, част от Атлантическия океан, е загадка в историята на корабоплаването и не само на него.

Една от невероятните истории, случили се в Бермудския триъгълник, е разсекретена наскоро. Тя се случва през 1993 г. с американска подводница, чийто позивни не се уточняват.

Плавателният съд се намирал в Саргасово море на дълбочина от 65 метра. Изведнъж обаче подводницата изчезва от радарите и от нея няма никаква следа. Но за кратко.

След по-малко от половин час подводницата се появява или по-точно на екраните се виждат нейните сигнали. Но те не са от Саргасово море в Атлантическия океан, а от Индийския океан недалеч от източните брегове на Африка.

В разсекретения доклад на капитана на подводницата се казва: „Изведнъж нашата лодка започна да вибрира силно и експертите не можаха да установят причината за това странно състояние. Да, и това продължи не повече от минута, а след това всичко се успокои. И тук според инструментите се оказа, че вече не сме в Саргасово море, а на около сто и петдесет километра от Африка в Индийския океан. Веднага се свързах с командата по радиото и поисках разрешение да се обадя в Кувейт (най-близкото пристанище в района). Оказва се, че за една минута изминахме повече от три хиляди мили. Това е просто невероятно”.

Историята не свършва дотук. Екипът на подводницата е освободен от служба още в  Кувейт. Спешно е изпратен за проверка в Германия, като основната причина за това е скоростното остаряване на военните моряци.

Всички са млади мъже, но след странното „преместване” на подводницата от Бермудския триъгълник в Индийския океан, остаряват с часове.

В медицинския център за космически изследвания Германия не успяват да дадат отговор на какво се дължи това.

По-нататъшната съдба на екипажа е неизвестна. Едва наскоро журналисти успяват да научат малко повече чрез един от работещите в германския  изследователски център.

Той разказва, че мъжете от подводницата скоростно побелели, окапали им косите, сбръчкали си, мускулите им се отпуснали, зрението им започнало да намалява – т.е. до един проявили всички признаци на стареене.

И всичко това се случвало много бързо, сякаш екипажът на подводницата „наваксва” загубеното време. Все още е невъзможно да се обясни това, въпреки че случаят за науката е много интересен.

Новото познание

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.