Отровите в супермаркетите

С какво ни тровят в супермаркетите

По-долу даваме някои основни продукти от супермаркетите, които не трябва да се ядат /повтаряме – от супермаркетите/.

Натриев глутамат.

Не трябва да се ядат храни с добавка на Е-621 (мононатриев глутамат). Вземете опаковката на стоката и я прочетете. Ако е показан натриев глутамат, изобщо не купувайте. Мононатриевият глутамат е подобрител на вкуса. Сега той се добавя дори към най-неочакваните продукти, за да привлече клиентите върху тях. Бъдете внимателни! По-добре използвайте естествени храни – сол, захар, черен пипер и т.н.

Подсладители.

Въпреки че много захарозаместващи подсладители не съдържат калории и са много икономични (един пластмасов пакет замества 6 – 12 кг захар), не трябва да им се вярва безогледно. оказва се, че усещайки сладък вкус, хранопроводът ни смята, че сега ще получи порция въглехидрати, но тях ги няма. След подобна „измама“ всички въглехидрати, които попадат в тялото в рамките на 24 часа, предизвикват силно чувство на глад. Не трябва да се консумират подсладители.

Acesulfame – E950, т.е. Sweet One. През 1974 г. в САЩ бе признат от лекарите като бавнодействаща отрова и вещество, което може да ускори развитието на злокачествени тумори.

Аспартам – Е951. Търговски имена – sweet, сластилин, сукразид, нутрасуит. През 1985 г. беше открита химическа нестабилност на аспартама – при температура около 30 градуса в газирана вода той се разлага до формалдехид (канцероген клас А), метанол и фенилаланин.

Цикламат – Е952. От 1969 г. е забранен в САЩ, Франция, Великобритания и няколко други страни заради подозрението, че предизвиква бъбречна недостатъчност. В Източна Европа той се среща най-често поради ниската цена.

Ксилит – Е967.

Сорбитол – Е420. В големи дози (повече от 30 грама наведнъж) причинява лошо храносмилане.

Трансмазнини.

Трансмазнините са специфичен вид ненаситени мазнини, получавани изкуствено. В резултат на процеса на хидрогениране течните растителни масла се превръщат в твърди растителни мазнини – маргарини, мазнини за готвене.

Хидрогенираните мазнини имат изкривена молекулна структура, която не е характерна за естествените съединения. Интегрирайки се в клетките на нашето тяло, трансмазнините нарушават клетъчния метаболизъм. Хидрогенираните мазнини пречат на пълноценното хранене на клетките и допринасят за натрупването на токсини, което е причина за заболявания.

Масло 72,5% не трябва да се яде в никакъв случай. Тази трансмазнина е нискокачествено растително масло, разградено от водород.

Масло, по-малко от 82,5% няма. Ако не можете да намерите такова масло, тогава е по-добре да ядете растително масло. По-добре е да ядете две супени лъжици натурално масло, отколкото цял пакет или килограм трансмазнини.

Яденето на храни, съдържащи трансмазнини, намалява способността на организма да издържа на стрес, увеличава риска от депресия.

Храни, съдържащи трансмазнини:

 • маргарин;
 • меки масла, смеси от растителни масла;
 • рафинирано растително масло;
 • майонеза;
 • кетчуп;
 • продукти за бързо хранене – пържени картофи и др., за приготвянето на които са използвани хидрогенирани мазнини;
 • сладкарски изделия – торти, сладкиши, бисквитки, крекери и др., за производството на които е използвано готварско масло;
 • закуски – чипс, пуканки и т.н.;
 • замразени полуфабрикати.

Солена херинга в пластмасова опаковка.

Солената херинга се съхранява само в олио. Не се съхранява в никакъв оцет и вино. Ако херингата е без олио, тогава към него се добавя уротропин. В целия свят уротропинът е признат за много опасна добавка и е забранен (образуван при взаимодействието на амоняк с формалдехид).

Червен осолен хайвер.

Принципът е същият. Червеният хайвер не се съхранява дълго време. Само в замразен вид или силно осолен. Ако се продава леко осолен, тогава към него се добавя или уротропин, или лимонена киселина. Може да се добави нещо друго, но все пак се получава формалдехид.

Генетично инженерни продукти.

 1. Фъстъци. Генът на петунията се имплантира. Страшно отровно вещество. И фъстъците не се ядат даже от насекоми.
 2. Зелен грах (консерви).
 3. Царевица (консерви).
 4. Внасяни картофи.
 5. Раци пръчки (есенция от раци, смесена със соя).
 6. Какао.

Царевични пръчици и зърнени храни със захар.

Ако купувате корнфлейкс, пръчици, те трябва да не са сладки. Защото захарта не се използва в производството. Захарта изгаря при температура 140 градуса. Затова се използват заместители на захарта, в случая цикламат.

Каша и зърнени храни с ароматизатори и багрила, идентични на естествените.

Това са миришещи химикали – вкусът на круши, ягоди, банани и т.н. Тук няма нищо естествено.

Близалки, берберис.

Използва се толкова силна химическа есенция, че ако оставите леко напоена бонбона върху покривката, тя ще изгори покривката, заедно с лака. Дори пластмасата е унищожена. Представете си какво се случва със стомаха ви.

Мармалад.

Истинският мармалад няма нищо общо с онова, което ни се предлага. Това са просто чудеса на химическата промишленост. Смъртоносно опасно.

Конфитюри, джемове.

Мощни антиокислители. Никога не можете да запазите черешата в оригиналния й вид.

Пържени картофи в бързи храни в магазините.

Сега се използват препарати, че картофът издържа година и не почернява. Всичко за бързите храни. Шаурма, пирожки и дори салати в Макдоналдс.

Варени колбаси.

Те са от генетично модифицирана соя. Колбаси, варени колбаси, пастети и други продукти с така наречените скрити мазнини. В състава им има свинската мас, мазнина, свинската кожа е до 40% от теглото им, но се маскира като месо и с помощта на аромати.

Шунка.

Не говорим за никаква естественост. Вземат тънка шия и килограм гел. През нощта, в специална машина гелът се „разбърква“ заедно с парче на врата и до сутринта се получава огромно парче „месо“. Но месото в него е не повече от 5%. Всичко останало е гел (кератинин, подобрители на вкуса, подобрители на цвета). Розов цвят се дава на такова „месо“ от цветни усилватели, заедно със специални лампи. ако изключите лампите във витрината ще видите, че цветът им е зелен.

Суровопушени колбаси.

Използват се течности, в които отново има формалдехид.

Млечни продукти с дълъг срок на годност (повече от 2 месеца).

Всичко, което се съхранява повече от 2 седмици, не трябва да се консумира. Асептичната опаковка е опаковка с антибиотик.

Майонеза в пластмасови опаковки.

Оцетът, намиращ се в майонезата, въпреки че не трябва да го има, разяжда стените на пластмасовите опаковки, освобождавайки канцерогени. В пластмасови опаковки могат да се поставят само неутрални продукти.

Дини.

Ако ви се е разминало 10 пъти, на 11-тия може да не стане. Динята, оплодена с такива вещества, е първият кандидат за отравяне.

Грозде, което не се разваля.

Гроздето го ядат гъбичките на корена в лозята. Още не е откъснато, а вече го ядат гъбички. Следователно, ако се продава грозде на повече от 5 дни, трябва да знаете, че то е третирано с хлороформ и други сериозни препарати.

Пипер /извън сезона/.

Абсолютно генетично модифициран продукт. Не трябва да се яде над мярка от тези, които страдат от възпалителни заболявания на стомашно-чревния тракт, хипертония, коронарна болест на сърцето, хемороиди, безсъние, психични разстройства, епилепсия, бъбречни и сърдечни заболявания. Самият пипер е в първите десет продукта, съдържащи азотни торове и пестициди. И дори да ядете само една чушка, могат да се появят здравословни проблеми. Ето защо ще бъде по-добре да го купувате изключително през вегетационния период, т.е. през лятото и за предпочитане да е отглеждан във вашия район на местожителство.

Хляб с мая и бял хляб.

Ако ядеш хляб с мая, ядеш гъбички. Предпочитание трябва да се дава на ръжен хляб. Рафинираното бяло брашно от най-високите степени, както и други рафинирани продукти, е в челото на нездравословните храни. „Нарязан хляб“ не е пълноценен хляб.

Купени гъби, сушени кайсии, сини сливи, стафиди.

Ако видите доста сушени кайсии или стафиди, ги подминете. Помислете какво са направили кайсията, за да изглежда сякаш наскоро е откъсната от дърво. Сушените кайсии трябва да са некрасиви и смачкани.

Сладолед.

Особено в специализираните заведения. или чужд сладолед. Сега е почти невъзможно да се намери сладолед, направен от мляко. Ако намерите някъде истински сладолед от мляко, тогава можете спокойно да го купите. Плодовият сладолед са само есенции, в тях няма нищо естествено.

Кексчета в опаковки и рула.

Те не се озсушават, не изсушават, изобщо нищо не им се случва и ще лежат така един месец. И след месец ще бъдат същите.

Шоколадови бонбони.

90% от шоколадите изобщо не са шоколад (заместители, оцветители). Шоколадови барове са гигантско количество калории в комбинация с химически добавки, генетично модифицирани храни, оцветители и аромати. Комбинация от голямо количество захар и различни химически добавки осигурява най-високото съдържание на калории и желанието да ги ядете отново и отново.

Пилешко месо.

Мъжете изобщо не трябва да ядат пилешко месо. Защото пилешкото месо е на хормони. Пилето съдържа 6 женски хормони, включително прогестерон. Следователно, ако мъжът започне да яде женски хормони, при него пада тестостерона до ниво, което не може да бъде възстановено. Овенът е единственото животно, което няма да яде никакви хормони. Пилетата сега са най-комерсиалният продукт и най-опасният.

Топени сирена.

В сравнение с твърдите сирена, преработените сирена съдържат повече натрий, което ги прави нежелана храна за хора, страдащи от хипертония и други сърдечно-съдови заболявания. Те абсолютно не се усвояват.

Разтворимо кафе.

За мъжете изобщо не е позволено. Категорично. Има пълна дегенерация на хормоналните жлези.

Ароматизирани чайове.

Пийте натурален чай, в който нищо не плува и няма допълнителен вкус. Всички ароматизирани чайове са или с лимонена киселина, или с портокалова киселина, или с някаква друга киселина. Пристрастяването възниква моментално. Трябва да премахнем всички киселини от тялото.

Рафинирано дезодорирано растително масло.

Рафинираното масло не трябва да се яде, молекулярната му структура е почти идентична с пластмасата. Такова масло затлачва тялото и е най-силният канцероген. По същата причина не трябва да пържите два пъти в едно и също масло, с изключение на зехтина. Рафинираното масло не трябва да се използва в суров вид в салати. С него можете само да пържите.

Кетчуп, различни сосове и подправки.

Те имат високо съдържание на багрила, заместители на аромати и ГМО в допълнение и консерванти, които предпазват тези продукти от разваляне, нарушават чревната микрофлора, унищожавайки полезните микроби в организма.

Картофен чипс.

Картофени чипсове са приготвени не от цели картофи, а от картофено пюре. По същество това е смес от въглехидрати и мазнини плюс изкуствени аромати.

Продукти за бърза подготовка.

Продуктите за бързо готвене – бързо приготвени юфки, разтворими супи, картофено пюре, разтворими сокове, са химия, която вреди на тялото.

Алкохол.

Алкохолът, дори и в минимални количества пречи на усвояването на витамините. Освен това алкохолът е с много високо съдържание на калории. Да говорим за ефекта на алкохола върху черния дроб и бъбреците не си заслужава, вече знаете всичко. И не разчитайте на факта, че определено количество алкохол е полезно. Всичко това се осъществява само при разумен подход към употребата му (рядко и в малки дози).

Сладки газирани напитки.

Сладките газирани напитки са смес от захар, химия и газове – за бързо проникване на вредните вещества в тялото. Кока-кола например е прекрасно „лекарство“ срещу ръждата. Помислете преди да изпратите такава течност в стомаха си. Освен това газираните сладки напитки са вредни и с висока концентрация на захар – еквивалентът на четири до пет чаени лъжички, разредени в чаша вода. Затова не се изненадвайте, че утолявайки жаждата с такава сода, след пет минути отново сте жадни.

Ягоди през зимата.

Зимните ягоди са абсолютно безполезен продукт. Нямат нито един витамин.

Сокове в пакети.

Не говорим за никакви натурални сокове. Няма натурални сокове в продажба в пакети. Няма. Н смейте да давате на деца да пият. Това е чиста химия.

Това е примерен списък с продукти от супермаркетите, от които трябва да се откажете. Не става въпрос за неподходящи продукти, а по-скоро за опасни продукти, което вече е доказано отдавна в европейските страни.

Автор: Красимир Иванджийски

10 коментара към “Отровите в супермаркетите”

  1. НАПРАВЕТЕ СИ ГРАДИНА И ЗАСЕЙТЕ В НЕЯ ВСИЧКО КАКВОТО ОБИЧАТЕ ДА ЯДЕТЕ !НАПРАВЕТЕ СИ САМИ СОКОВЕТЕ И НЕКТАРИТЕ !ТОГАВА ЩЕ ВИДИТЕ ЧЕ СЛЕД ХРАНЕНЕ НЯМА ДА СЕ ЧУВСТВАТЕ ПОДУТИ И ТЕЖЕСТ В СТОМАХА !

   Харесвам

   1. Вие на село си имате дворове и можете да си правите градинки.Ние гражданите /отдавна ни взеха къщите и ни набутаха в блокове/къде да си правим градинки?

    Харесвам

 1. ГМО-то не е вредно, на какво основание го споменавате в такъв контекст? Къде има научно доказани факти за конкретно това твърдение?

  Харесвам

  1. ВСИЧКИ ХРАНИ СА ПОЛЕЗНИ -ЗАВИСИ ОТ ОРГАНИЗМА КОЙТО ГИ ПРИЕМА СТИГА ДА СА ОТГЛЕЖДАНИ БЕЗ ХИМИЯ ИЛИ ПОНЕ ДОПУСТИМИТЕ КОЛИЧЕСТВА !

   Харесвам

 2. Мнного добра статия. Споменали сте херинга и червен хайвер, но за видовете риби, като месо и рибни изделия, присъстващи в супермаркетите, може само за тях да се напише дори по- дълга статия с негативи.

  Харесвам

 3. Красю, ти какво ядеш:руски черен хайвер, сельодка с водка Белуга. Добре плащат ватенките.

  Харесвам

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.